Γλυκάνισος τριμμένος
Συσκευασία 55γρ.
Προέλευση:Συρίας
Δραστικές Ουσίες: Χολίνη, ανεθόλη, εστραγόλη, αζωτούχες ουσίες, μεθυλχαβικόλη, ανισοκετόνη, τερπίνη και ρητίνες.
Περιέχει ρητίνη, στεραρίνη, χλωροφύλλη, λάδι και αιθέριο έλαιο και ασβέστιο.
Χρήσεις: Στην κουζίνα τα φύλλα γλυκάνισου χαρίζουν διακριτικό άρωµα σε σούπες, χορτόπιτες και σαλάτες, ενώ η προσθήκη του δίνει γεύση σε κέικ και ψωμιά αλλά και διάφορα γλυκίσματα. Με γλυκάνισο αρωματίζονται επίσης το ούζο, το τσίπουρο, διάφορα λικέρ και σιρόπια, καθώς και οδοντόκρεμες και σαπούνια.
Τρόποι χρήσης:
Σαν αφέψημα, χρησιμοποιείται για τα προβλήματα του στομάχου.Βράζουμε ένα κουταλάκι φύλλα και σπόρους γλυκάνισου σε ένα φλιτζάνι νερό. Σουρώνουμε και πίνουμε.
Για τους κολικούς βράζουμε ένα κουταλάκι σπόρους σε ένα ποτήρι γάλα για 10 λεπτά..
Για τον βρογχικό κατάρρου βράζουμε μαζί με γλυκάνισο και λίγο μάραθο.
Βράζοντας αποξηραμένους καρπούς από γλυκάνισο σε νερό μπορούμε να ετοιμάσουμε ένα αφέψημα το οποίο αποτελεί ένα ήπιο καθαρτικό.
Σαν έγχυμα. Μία κουταλιά σπασμένους σπόρους σε ένα ποτήρι βραστό νερό. Αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσει στραγγίζουμε και το πίνουμε.
Για την αϋπνία πιείτε γάλα με μια κουταλιά σπασμένους σπόρους γλυκάνισου.
Όταν έχετε πονόδοντο ρίχτε λίγο αιθέριο έλαιο γλυκάνισου σε ένα φλιτζανάκι νερό και κάντε μπουκώματα. Θα ανακουφιστείτε αμέσως.
Άλλες χρήσεις . Αν ρίξετε λίγο γλυκάνισο μέσα σε ταγγισμένο λάδι μέσα σε 3-4 μέρες θα φύγει η ταγγίλα. Η μυρωδιά και η γεύση του ελαιολάδου θα επανέλθει.
Οι πληροφορίες που δίνονται εδώ έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν ιατρικές συμβουλές ή γενικότερα συμβουλές για θέματα υγείας, o μόνος αρμόδιος για τις οποίες είναι ο προσωπικός σας γιατρός.